– Ruh Sağlığı Uzmanları, Ruh Sağlığı Gününde, Ruh Sağlığı Derneğinin İstanbul Boğazında 10 ekimde düzenlenecek tekne turunda buluşup Fikret Hacıosmanı anacak.

– Ruh Sağlığı Derneği, her yıl olduğu gibi bu sene de 10 Ekim’de Dünya Ruh Sağlığı Günü ile ilgili farkındalık çalışması yapıyor. Bu sene İstanbul Boğazında düzenlenecek tekne turunda, ruh sağlığı alanında çalışanları ve ilgili branşlarda okuyan öğrencileri bir araya getirecek.

10 Ekim’de Üsküdar Valide Sultan Gemisi ile yapılacak boğaz turuna başta psikologlar olmak üzere ruh sağlığı alanında çalışanlar ve ilgili branş öğrencileri katılabilecek.

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül, yaptığı açıklamada, organizasyonla mesleki dayanışma, meslektaşların kaynaşması, ruh sağlığı hakkında toplumsal farkındalık kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Akgül, “öncelikle 2 ekim tarihinde görevi başında şehit edilen Fikret Hacıosman’ın kederli ailesine, sevenlerine, tüm meslektaşlarımıza ve ruh sağlığı camiamıza başsağlığı dileriz. Varoluş ve varlık için en büyük tehdit olan şiddetin sağlık sektörüne kadar acımasızca bulaşmış olması bizleri derinden yaralamıştır. Başta sağlık olmak üzere hayatın tüm alanlarından şiddetin her türlüsünü uzaklaştırmak için toplumsal uzlaşma dayanışmanın güçlenmesi gereken bir olgu olduğunu hatırlatmak isteriz. Tüm meslektaşarımızın bu acıyı en derinden hissettiğini ve 10 ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü gerçekleşecek olan kutlama programımızdaki eğlencelerin iptal edildiğini bildirmek isteriz. 10 ekim dünya ruh sağlığı günü buluşması programımızın formatı anma, dayanışma ve basın açıklaması şeklinde gerçekleşecektir” dedi.

Planlanan basın açıklamasının konusu hakkında “iş yerinde ruh sağlığı” konusunu gündeme getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Akgül, “Belirli sayının üzerinde personel çalıştıran kurumların işyerindeki psikolojik sermayeyi, psikolojik hijyeni, psikolojik bağışıklığı güçlendirmek için insan faktörüne ve psikolojisine daha çok özenmesi gerektiğini, bununla birlikte iş yerlerinin psikolojik iklimin pozitifleştirilmesi için istihdam politikalarının genişletilmesi bu kutlamamızda ve gezimizde vurgulanacak.” ifadelerini kullandı.

Çalışma yerlerinde iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimlerinin kattığı artı değerlere yeni bir kazanım eklemenin zamanının geldiğini belirten Akgül, iş güvenliği uzmanları, iş yerinin fiziki koşullarının güvenliğini sağlarken iş yeri hekimleri çalışanların bedensel sağlıklarını güçlü tutmaya çalışırken ruh sağlığı ile ilgili düzenlemenin hala eksik olduğunu söyledi. Beden ve Ruh Sağlığı bir bütündür kavramını hatırlattı.”Ruhsal, sosyal ve bedensel açıdan verimli bir ortamın varlığını en iyi şekilde sürdürebilmek için ‘6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre iş yerlerinde sağlık birimlerinin oluşturulması zaruri olmuştur. Beden sağlığına verilen önem, ruh sağlığına da verilmelidir. Bu sebepten ötürü ruhsal ve sosyal iyilik halini korumak ve güçlendirmek için iş yeri psikoloğuna ihtiyaç duyulmaktadır.” dedi.

Akgül tüm meslektaşlarımızı dayanışma için 10 ekim dünya ruh sağlığı gününde Ruh Sağlığı Derneğimizin buluşmasına bekliyoruz dedi.

Üsküdar Vapur İskelesi’nde saat 19.00 başlayacak tura www.ruhsagligidernegi.org/?p=804 internet adresinden kayıt yapılabilecek.​

Değerli Meslektaşımız
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Gününde Muhteşem İstanbul Boğazında Ruh Sağlığı Gününü kutlayacağız. Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisiyle Boğaz Turuna davetlisiniz.

NOT: Her bir katılımcı için bir form doldurulması planlamanın sağlıklı olması için önemlidir. Eşiniz ve çocuklarınız veya arkadaşınız için de form doldurabilirsiniz (lütfen adına doldurduğunuz kişiye önceden başvuru yapıp yapmadığını sorunuz)

Kalkış Yeri: Üsküdardaki Üsküdar Vapur İskelesi yanı Sözbir Otelin karşısı
Kalkış Zaman: 10 Ekim 2018 Çarşamba Saat: 19:00 (kalkış saatinden yarım saat önce iskelede olmanızı tavsiye ederiz)
Dönüş Zamanı: 10 Ekim 2018 Çarşamba Saat: 20:30
Kontenjan: İlk 500 kişi ile sınırlıdır. Katılım Ücretsizdir. Kayıt:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf5c8YdWkqiDsA6xVWC21ap9_vc3HBpCmsv-GpJfw6XbcOeuA/viewform

İkram: Çay ve Simit. Katkılarından dolayı Üsküdar Belediyesine teşekkür ederiz.

https://www.facebook.com/events/2197138430530159/

Ruh Sağlığı Derneği

Sponsorluk ve stand açmak için 02164287546 dan Sevdegül Erdoğan ile irtibata geçebilirsiniz.

DAVETİYE METNİ
Değerli Misafirimiz,
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü için organize ettiğimiz boğaz turuna ön kaydınız tarafımıza ulaştı. Öncelikle söylemek isteriz ki, o gün sizlerle olmak için sabırsızlanıyoruz.

Sizleri daha iyi ağırlamak için sayımızı netleştirmemiz gerekmektedir, kesin kayıt için bu e-maile dönüş yapmanızı bekliyoruz. Eğer gelemeyecek olursanız lütfen bu e-maili “Gelemeyeceğim” diyerek yanıtlayınız. Tekneye binişler isim listesi ile olacaktır.

Bir kaç hususu sizlerle paylaşmak istiyoruz:
Etkinliğimizi takip edebileceğiniz adres:
https://www.facebook.com/events/2197138430530159/
10 Ekim saat 10’u 10 geçe (10:10 da) aşağıdaki hastaglerle sosyal medyadayız:
#DünyaRuhSağlığıGünü
#işyeripsikoloğu
#10ekimDünyaRuhSağlığıGünü

Ulusal medyada çıkan 10 Ekim kutlama haberlerimiz için ve
Gelişmeleri kaçırmamak için lütfen takip ediniz:
https://www.facebook.com/events/2197138430530159/?active_tab=discussion

Kalkış Yeri: Üsküdardaki Üsküdar Vapur İskelesi Yanı Sözbir Otel Karşısı
Kalkış Zaman: 10 Ekim 2018 Çarşamba Saat: 19:00 (kalkış saatinden bir saat önce iskelede olmanızı tavsiye ederiz), gemi tam zamanında kalkacaktır.
Program:
18:00-19:00 Kayıt Masası
18:30-19:00 Tekneye Biniş
19:00 Hareket
19:00-19:30 Hoşgeldiniz Konuşması, Kaynaşma Etkinliği
19:30-20:00 Basın açıklaması ve Anma
20:00-20:45 Çekilişler (eğitim, kitap, dil kursu), ve Canlı Müzik
20:45-21:00 Toplu Fotoğraf ve Tekneden İniş
Dönüş Zamanı: 10 Ekim 2018 Çarşamba Saat: 21:00
Hava Durumu: 10 Ekim Çarşamba parçalı bulutlu, ortalama 20 derece
Önemli Not: Dışarıdan yiyecek içecek getirilmemesi rica olunur. (çay, simit, peynir ikramı var).
Gündem: basın açıklaması gündemi: Anma ve “İş yeri psikoloğu”
“Belirli sayının üzerinde personel çalıştıran firmaların insan faktörünü ve psikolojisini daha çok dikkate alması, bununla birlikte iş yerlerinin psikolojik hijyenin oluşturulması için istihdam imkanlarının genişletilmesi”
https://ruhsagligidernegi.org/isyeri-psikologu-basin-bulteni/
Katkılarından dolayı tüm iştirakçi kurumlara teşekkür ederiz.

10 Mayıs 2018 Dünya Psikologlar Günü Kutlamamız hakkındaki içeriği aşağıdaki video ve linkten inceleyebilirsiniz

https://ruhsagligidernegi.org/dunya-psikologlar-gunu-bogaz-turu-ile-kutlanacak